VELOSERVICE | Moereind 11 | 2275 Wechelderzande

Fietsleasing

Gelukkige en gezonde werknemers

daar doen we het voor

Fietsleasing aanbieden heeft heel wat voordelen voor bedrijven. Door de recuperatie van het brutoloon en de patronale bijdrage is het een kostenneutraal verhaal. Fietsleasing zorgt bovendien voor een drie- of vierjarig engagement van je werknemers én is een investering in de uitstraling en het welzijn van jouw bedrijf. Daarnaast zorgt fietsen voor gelukkigere én gezondere werknemers, wat je zal voelen in de prestaties op de werkvloer! En je duurzaamheidsscore? Die vliegt de lucht in met fietsleasing!

Werknemer, bedrijfsleider of eenmanszaak?

Als zelfstandige kun je in een van deze twee categorieën vallen

Zelfstandige in eenmanszaak

Je beoefent je activiteit als vrij beroep of als commerciële activiteit. Jij kan je maandelijkse leasekosten van de fiets in je zakelijke kosten zetten. Dit betekent dat je een belastingvoordeel hebt dat gelijk is aan jouw marginale belastingvoet (tussen 25 en 50%). Daarnaast zal je sociale bijdrage verminderen.

Zelfstandige als bedrijfsleider

Ben je niet ingeschreven als eenmanszaak, maar heb je het zelfstandigenstatuut, dan ben je een zelfstandige als bedrijfsleider. Je hebt een mandaat in een vennootschap (BV/NV, VOF, COMM V, VZW). Net als bij werknemers kan jij een fiets leasen via een tijdelijke inruil van je brutoloon. Zo geniet je dus van een fiscaal voordeel.

Als werknemer

1. Overtuig je werkgever

Wil je een leasefiets? Overtuig je werkgever. Goed om te weten: fietsleasing via Lease a Bike is 100% gratis voor je werkgever. Beter kan toch niet?

2. Registreer

Is je bedrijf overtuigd, dan kunnen wij jullie fietsleasing op slechts een dag tijd opzetten. Zodra de contracten getekend zijn, ontvangt je een aanmeldlink om je te registreren.

3. Stap op de fiets

Kies je droomfiets uit. The sky is the limit: je kan kiezen uit elk type en merk fiets. Wat je maar wil: kwaliteit, snelheid, de ruimte van een bakfiets of plezier? We hebben het allemaal voor jou geregeld.

4. Krijg de fiets in je bezit

Je tekent een 36-maandencontract met je werkgever. Het is mogelijk om je fiets te kopen na de leasingperiode. Je betaalt dan ongeveer 15% van de aankoopprijs.

Privacybeleid